(Pikku) Joulua jokaiselle rojjaaslaiselle

Keilailukausi 2019–2020 lähestyy puoliväliä ja katsotaanpas missä oikein ollaan menossa.

Jos verrataan syksyn toteutunutta toimintaa keväällä tehtyyn suunnitelmaan, olemme kutakuinkin lunastaneet lupauksemme. Syksyn ensimmäinen rypistys oli erikoiskisan järjestäminen Kuopion Keilahallissa ja nihkeän alun jälkeen siinä onnistuimme taloudellisesti kohtuullisesti. Sarjapelit; valtakunnansarjat ja paikallissarjat ovat pyörineet suunnitelmien mukaan. Tulokset niistä löytyvät toisaalta tältä sivustolta. Syksyn Turinat on jo saatu päätökseen ja Rojjaas rankingin viimeinen kierros ja Kinkkukisa pelataan vielä joulukuussa.

Valtakunnansarjoissa kaksi joukkuettamme pelaavat veteraanien mestaruussarjassa ja kakkosessa. Kahden kierroksen jälkeen tilanne näyttää ihan mukavalta. Mestaruussarjassa joukkueemme antoi ykköskierroksella hiukan tasoitusta kilpakumppaneilleen Tiironkosken Pekan loukattua heittokättään. Mutta jo kakkoskierroksella tekemisessä oli tuttua ”tohinaa” ja olemme kolmansia ennen 12.12. keilattavaa kolmatta kierrosta. Kakkosen joukkueemme on myös hienoissa tarkkailuasemissa toisena Tiimin jälkeen.

Itselle tämä syyskausi on ollut todella vaikea. Vuonna 2001 leikattu olkapääni on pitkän hiljaisen ja rauhallisen ajan jälkeen muistuttanut ikävästi olemassaolostaan, eikä ole yrityksistä huolimatta enää lokakuun jälkeen mahdollistanut keilailua. Aika on tuntunut todella pitkältä ja haasteelliselta, kun turinat, seuraottelut ja erikoiskisatkin on pitänyt jättää väliin. Tyyliini kyllä kuuluu olla yhtenä mukana esim. erilaisissa seuraotteluissa, mutta nyt toimintani on rajoittunut ”käskyttämisiin” tai toivomisiin. Se on varmaan näkynyt myös ulospäin jonkinlaisena kannustamisen puutteena, näin ainakin luulen. Toivotaan, että asiassa tapahtuu jollain välillä käänne parempaan. Toivon, että pääsisin jo osallistumaan seuran kinkkukisaan ja pikkujouluun muutenkin kuin vain lautasen ääreen.

Toivotan menestystä vuoden viimeisin peleihin.

Hyvää Joulua ja vielä parempaa keilailuvuotta 2020.

Hannu Rissanen, pj