JOULUA PUKKAA JA KOHTA MYÖS UUTTA VUOTTA         21.12.2023

Katsotaanpa hiukan peräpeiliin, kun välillä ruuhkainenkin keilailun syyskausi on kääntynyt lopuilleen. Rojjaaslaiset ovat kilpailleet entiseen malliin ja tämän viikon lukema oli 3054 sarjaa. Ahkerin kilpailija on ollut Viivi Kyttä, 264 sarjaa. Janne Kyttä ja Pekka Hein ovat samoilla havinoilla ja yli sadan sarjan kamuja on useita.

Keilailuolosuhteet ovat olleet taidoillemme haasteelliset ja keskiarvot ovat olleet yleisesti laskussa kauden alkuun verrattuna. Onneksi kahdeksan jäsentämme on saanut keskiarvoaan nostettua.

Olavi Kuusisto ja Risto Kyttä edustivat Kuopion Keilailuliittoa veteraanien Liittomyllyssä ja tulos oli mainio - kakkossija kovassa porukassa Tiimin Kaarlo Kekkosen ja Hannu Timosen kanssa oli hieno saavutus.

Paikallisissa erikoiskilpailuissa on syksyn aikana ollut useita rojjaaslaisia finalisteja, Pekka Hein ja Janne Kyttä jopa useasti. Parhaat sijoitukset tulivat Fontanella Openista, jossa Pekka oli toinen ja Janne kolmas.

Oma erikoisemme Pinnoitus-Pekka Open Rauhalahdessa onnistui hyvin. Kiitokset jälleen tukieuroja keränneille ja kisaan runsaasti osallistuneille rojjaaslaisille.

Veteraanien valtakunnansarjoissa ja paikallissarjoissa on joukkueidemme menestys ollut vaihtelevaa, mutta kuitenkin ihan kelvollista. Joukkueiden valitsijoilla on ollut käsittääkseni hiukan haasteitakin löytää pelureita. Välillä on ollut estymisiä ja myös Suomen Keilailuliiton uusi järjestelmä on aiheuttanut lisämietintää. Seuraavan kauden osallistumisia puidaan keväämmällä.

Onnittelut seuran sisäisten kisojen voittajille! Kari Miettinen Keila-Golf, Erkki Heikkonen Syysmestaruus ja Kinkkukisa sekä Risto Pitkänen syksyn Torstaiturinat.

Rojjaas Rankingiä johtaa puolivälissä Olavi Kuusisto.

Tule mukaan suunnittelemaan kevään Rojjaas Erikoista Vanulaan 23.1.2024 klo 17!

Keväämmällä suunnitellaan tulevaa kautta hallitusta suuremmalla porukalla (tai kyselyn pohjalta).

Kiitokset kaikille rojjaaslaisille syksyn touhuista ja erikoisesti luottamustoimissa toimintamme mahdollistajille.

Toivotan kaikille rojjaaslaisille oikein luonnikasta Joulun aikaa, vuoden vaihdetta ja Uutta Vuotta!

-Paavo Jaakkola-puheenjohtaja

PS. Hommasin ihan heräteostona uuden keilapallon tänään. Toivottavasti "joululahja" oppii hyville tavoille.

KAUSI JA PUHEENJOHTAJA VAIHTUI 1.8.2023

Isoja mullistuksia ei ole luvassa ja jatkamme toimintaamme kevätkokouksen viitoittamalla linjalla. Torstaiturinat jatkuvat Risto Pitkäsen kipparoimana. Paikalllissarjoihin on tyrkyllä yksi joukkue yleiseen sarjaan ja kolme joukkuetta veteraanien paikallissarjaan. Valtakunnansarjoihin mennään veteraanien ykköseen ja kakkoseen. Joukkueiden valitsijoina toimivat Olavi Kuusisto ja Pekka Toivanen. Rojjaaksen ranking jatkuu myös ja on sovittu, että mukaan otetaan taas kisailua lähipaikkakunnilla. Toivon, että osallistuisimme myös erikoiskilpailuihin, koska vain siten niiden järjestäminen säilyy mielekkäänä seuroille.

Kiitokset Pentti Itkoselle pitkäaikaisesta talkootyöstä seuramme eteen! Hannu Rissanen aloitti uutena sihteerinä. Rauno Airas on varapuheenjohtaja ja Juhani Bogdanow hoitaa raha-asiat. Hallituksen täydentävät Kari Miettinen ja Pekka Toivanen sekä varajäsenet Olavi Kuusisto ja Tauno Susimaa. Ideoita ja asioita saa tuoda meille puitavaksi!

Taustapeilissä näkyy haasteellinen keskiarvovuosi monen kohdalla. Hyvää on se, että Rojjaaksen jäsenet kilpailivat keskimäärin reilusti enemmän kuin Kuopion Keilailuliitossa kokonaisuudessaan. Rojjaas keskimäärin 209 ja KKL 162 sarjaa/kilpailusarjoja heittänyt keilaaja.

Suomen Keilailuliitolla on ollut (ja on vieläkin?) iso ponnistus uuden rekisteriohjelman tekemisessä. Myös kilpailusääntöihin on tullut muutoksia.

Laitetaan paikkopeli kohdilleen ja iloitaan hyvistä kaadoista ja myös onnenkantamoisista!

Mukavaa keilailukautta!

-Paavo Jaakkola- puheenjohtaja

HYVÄÄ JOULUA JA UUTTA VUOTTA 2023                            19.12.2022

Jälleen kerran keilakausi on sen ensimmäisen puolikkaan osalta saatu finaaliin ja on aika joulun pyhien tullen hiukan henkäistä ja ladata akkuja tulevaan kevääseen. Tuleva vuosi on seurallemme sikäli merkittävä, että seuramme toiminnassa tulee täyteen pyöreät 30 vuotta ja se täytyy jollakin muotoa huomioida ensi vuoden tekemisissä.

Vauhtia on nyt päättyvällä syyskaudella riittänyt erilaisten kilpailujen myötä. Tällä kertaa järjestimme oman kilpailumme Rauhalahdessa pääyhteistyökumppanimme Pinnoitus-Pekan väreissä ja lisäksi olimme puolikkaalla mukana Keilakukossa Savo Senior Openissa. Sarjapelejä olemme pelanneet veteraanijoukkuein vk-sarjoissa kahdella joukkueella ja paikallissarjassa kolmella joukkueella. Erikoiskilpailuihinkin osallistuimme kiitettävästi ja niissä jopa podiumille ylsivät Kari Ronkainen kolmossijalla Sandels Openissa ja viimeisimpänä Pekka Toivanen voittamalla upeasti Fontanella Openin. Keilagolfissa ja syysmestaruudessa saatiin tuloksiin myös mukavaa vaihtelua, kun niiden voitot menivät Kari Miettiselle ja Risto Antikaiselle. Syksyn turinamestariksi leivottiin kovaa syyskuntoa osoittanut Hannu Meriläinen.

Mutta nyt eletään siis jo jouluviikkoa ja on aika keskittyä muihin jopa keilailuakin tärkeämpiin asioihin levon, hyvän ruoan ja perheen parissa.

Toivotan kaikille rojjaaslaisille Hyvää Joulua ja tietenkin kaikki olemme varmaankin toiveikkaita, että saisimme olla terveinä ja että tuleva keilavuosi 2023 olisi vielä entistäkin parempi.

Hannu Rissanen, pj

KEILAKAUDEN VAIHTUESSA               30.8.2022

Uusi Keilakausi on jälleen starttaamassa ja tulevana vuonna 2023 tulee keski-ikäisen Rojjaaksen mittariin jo pyöreät 30 vuotta. Ennen tulevaa kuitenkin vielä pieni katsaus menneeseen.

Jos aloittaisin turinoista niin, niissä suosio tuntuu ylittävän kaikki odotukset. Useampana torstaina menneellä kaudella halli oli täynnä ja taisipa joku jäädä rannallekin. Se konsepti on siis erinomainen ja samoilla stepeillä jatkamme tulevallakin kaudella. Maksuihin voi tulla pieniä korotuksia mm. kohonneista energian hinnoista johtuen.

Sarjoissa viime kausi oli kahtiajakoinen, koska veteraanien mestaruussarjajoukkueemme tippui porrasta alemmas. Vastapainoa toi kakkosjoukkueemme nousu samaan sarjaportaaseen. Veteraanien paikallissarjan voitto tiukan taiston jälkeen oli myös hyvä saavutus seurallemme. Paavon ensimmäinen kolmesatanen ja allekirjoittaneen KKL:n  henk.koht mestaruus voitaneen sekin laskea kauden kohokohdiksi.

Järjestimme myös pari erikoiskisaa, mutta erittäin huolestuttavaa on kisojen laskevat suoritusmäärät. Se on tietenkin osittain tai jopa suora seuraus siitä, että väki vähenee. KKL:n jäsenmäärä on tippunut jo reilusti alle kahdensadan ja näistäkin vain reilut sata keilaa kisoja. Muutos ed. kauteen oli lähes -10 %.

Uusi keilakausi starttaa näinä päivinä turinoilla ja 28.9 veteraanien paikallissarjalla, jossa olemme mukana kolmella joukkueella. Paikallissarjaa (yleistä) ei saatu pystyyn lainkaan, kun joukkueita ilmoittautui niin vähän. VK-sarja käynnistyy meidän osaltamme Imatralla ja kotiottelu Rauhalahdessa keilataan 10.11.  Veteraanien ykkösessähän meillä on samassa lohkossa kaksi joukkuetta.

KKL:n henkilökohtainen mestaruus ratkaistaan kaudella siten, että finaaliin tarvittavien pisteitä voi haalia osallistumalla ja menestymällä halleissa pelattavissa kauden erikoiskilpailuissa, joita on 12 kappaletta. MAB että CD luokissa kahdeksan ja naisissa kuusi eniten pisteitä haalinutta ratkoo mestaruuden ja viisi parasta palkitaan rahapalkinnoin (naiset kolme). Tarkemmat tiedot näistä kaikista KKL:n kilpailuista löytyvät jo KKL:n sivuilta osoitteesta http://www.kuopionkeilailuliitto.fi/. Muistakaahan osallistua kisoihin

Jäsenistömme on supistunut edellisestä kaudesta viidellä, kun mm. terveydelliset syyt ovat estäneet hyvinkin aktiivisten keilaajiemme osallistumisen toimintaamme.

Omalta osaltani on käynnistymässä neljäs ja samalla toisen kauteni viimeinen vuosi seuran puheenjohtajana. Ensi keväänä on aika väistyä syrjään ja antaa tilaa uusille ajatuksille. Tuskin kuitenkaan maltan kokonaan pitää näppejäni erossa Rojjaksen asioista, mutta se tapahtuu muissa tehtävissä kuin puheenjohtajana.

Hyvää syksyä ja menestyksekästä keilakautta 2022–23.

Hannu Rissanen, pj

KEILASYKSYN 2021 PARASTA ANTIA

Keilaseura Rojjaaksen toiminta-ajatuksena on tuottaa mukavaa, liikunnallista ja kilpailuhenkistä yhdessäoloa hyvän harrastuksen parissa. Mielestäni kaikki nämä elementit toteutuvat lähes täydellisesti torstaiturinoissamme. Syksyn aikana kisasimme viikoittain turinoissa 13 kertaa 29 keilaajan voimin ja välillä oli tunkua niin, etteivät kaikki meinanneet Rauhalahden radoille mahtua. Lopulta B ja A finaalien kautta voittajakolmikoksi leivottiin Kuusisto, Tiironkoski, Susimaa. Kisan formaatti on osoittautunut mukaansatempaavaksi ja koukuttavaksi ja samoilla systeemeillä jatketaan taas tammikuussa.

Sarjojakin palattiin peräti kuuden ja puolen joukkueen voimin ja näin monelle jäsenellemme tarjoutui mahdollisuus päästä katsastamaan sarjapelien ihmeellistä maailmaa. Valtakunnansarjoissa ykkösellemme mestaruussarjassa jäi keväälle kahteen jäljellä olevaan kierrokseen jonkin verran tavoitetta sarjapaikan uusimiseen ja kakkosemme on pari sarjaporrasta alempana hyvissä asemissa kolmantena. Veteraanien paikallissarjassa ovat  ykkös- ja kakkosjoukkueemme vahvasti finaalipaikoissa kiinni sijoilla 2 ja 3. Kolmonen ja nelonen taistelevat vielä pääsystä kuuden sakkiin ja siten myös finaaliin.

Syksyn aikana seurastamme on tullut Kuopion Keilailuliiton suurin jäsenseura. Seuramme jäsenmäärä on tällä hetkellä 39. Olemme saaneet joukkoomme mukaan kilpailuhenkisiä ja aktiivisia jäseniä, jotka ovat heti päässeet näyttämään kyntensä turinoiden lisäksi niin sarjapeleissä kuin myös selviytymällä erikoisten finaaliin. Maininnan arvoinen on myös Pitkäsen Riston kakkossija oman Erikoisemme finaalissa kivikovia Suomen ja jopa maailman parhaita keilaajia vastaan.

Näin joulun lähestyessä välillä jopa hiukan hektiseksi ”ryöstäytynyt” toiminta seuraotteluineen vihdoin hiljenee ja päästään lataamaan akkuja uuteen kevään keilailukauteen. Vallitsevan tilanteen huomioon ottaen, se lienee parasta tehdä terveysturvallisesti läheisten kesken.

Toivotan koko porukalle hyvää ja rauhallista joulua ja menestystä kevään 2022 keilailuihin.

Hannu Rissanen, pj (16.12.2021)

 

UUDEN KEILAKAUDEN KYNNYKSELLÄ

Uusi keilakausi pyörähti meillä Rojjaaksella käyntiin jo parisen viikkoa sitten syksyn turinoiden käynnistyttyä ja pari kertaa on keilattu ihan mukavalla porukalla.

Rojjaas Rankingin muutos cup-luontoiseksi ei ottanut tuulta purjeisiin ja niinpä kisa toteutetaan vanhaan malliin tosin hiukan kevyemmin sisältäen vain kuusi kierrosta. Kisa alkaa ensimmäisellä osakilpailulla tiistaina 28.9 Keilakukossa ja tätä kirjoitettaessa mukaan on halukkuutensa ilmoittanut kymmenen keilajaa. Lisää siis mahtuu ja ilmoituksia odottelee Kekäläisen Keijo.

Nyt on myös selvillä askelmerkit, miten KKL:n järjestämää keilailua kaudella pyöritetään. Keskustelujen jälkeen olemme päätyneet siihen, että meillä on peräti neljä joukkuetta mukana veteraanien paikallissarjassa, joka käynnistyy 12 joukkueen voimin keskiviikkona 6.10 Keilakukossa Vihtorissa. Näin entistä useampi pääsee meiltä mukaan sarjapelien pyörteisiin.

Paikallissarja koki viime kaudella vähäverisyyttä ja nytkin sen kohtalo oli vaakalaudalla. Yhteistuumin siihen saatiin kuitenkin mukaan kuusi joukkuetta ja mekin kannoimme kortemme kekoon muodostamalla tähän sarjaan yhteisjoukkueen ”Tirraaksen” Tiimin kanssa. Paikallissarja pelataan iltapeleinä ja ensimmäinen kierros keilataan maanantaina 4.10 Rauhalahdessa.

KKL:n henkilökohtainen mestaruus ratkaistaan kaudella siten, että finaaliin tarvittavien pisteitä voi haalia osallistumalla ja menestymällä halleissa pelattavissa kauden erikoiskilpailuissa, joita on 12 kappaletta. Kahdeksan kilpailun pisteillä sitten keväällä sekä MAB että CD luokissa kahdeksan parasta ratkoo mestaruuden ja kolme parasta palkitaan rahapalkinnoin.

Tarkemmat tiedot näistä kaikista KKL:n kilpailuista löytyvät nyt KKL:n sivuilta täältä.

Valtakunnan sarjat pyörähtävät käyntiin 14.10 jolloin ykkösjoukkueemme suuntaa Tampereelle Kaupin keilahalliin ja kakkosemme aloittaa sarjan Keilakukossa.

Olemme siis mukana kauden sarjapeleissä mukana peräti kuudella ja puolella joukkueella, joten joukkueidemme valitsijoille Toivasen Pekalla ja Kuusiston Ollilla riittää puuhaa. Toivotetaan hyviä valintoja heille.

Uusi hallikin tuli tänään jo Keken kanssa korkattua. Laminaatit ja koneet tuntuivat tutuilta, halli hienolta ja uudelta, mutta itse keilailu yhtä haasteelliselta kuin muulloinkin. Kyllä pojat Joonas, Tommi ja Ville ovat tehneet kesän mittaan kovan homman. Hienoa, että meillä on taas käytössä kaksi vaihtoehtoa.

Toivotan teille kaikille hyvää ja kaatorikasta keilailukautta 2021–22.

Hannu R, pj (14.9.2021)

ps. Muistakaahan tulla seuran vuosikokoukseen tiistaina 21. 9 klo 17 Vanulaan. Tarjolla on kokousasioiden lisäksi myös kahvit.